Stall Absolute

hedder-fb-sol-5.jpg

 

Hem Verksamheten Om Stall Absolute Kontakta oss

 

  

Verksamheten

Vår verksamhet kretsar främst kring boxuthyrning, tillridning och inridning av unghästar. När man hyr en boxplats hos oss tycker vi att service och trygghet är två självklara ingredienser. Att äga en häst tar mycket tid och kraft, därför vill vi avlasta våra kunder så mycket som möjligt. Då vi bor på gården har vi möjlighet att ha uppsikt över hästarna under större delen av dygnet.

Stallet

Stallet är byggt sommaren 2012 och har 10 boxplatser. Alla boxar har egna fönster där hästen har möjlighet att titta ut. På anläggningen finns även två uteboxar samt en lösdrift.

I hyran ingår daglig utevistelse i hage med in- och utsläpp alla dagar, egen garderob i låst och uppvärmd sadelkammare, uppvärmt fikarum och toalett, spolspilta med varmvatten, tvätt- och torkrum samt parkeringsplats för egen trailer.

Ridbana och ridvägar

På anläggningen finns en stor, belyst uteridbana (30 x 60 m) med hindermaterial. Runt gården finns även fina uteridvägar och ridhus finns cirka 10 minuters skrittväg från stallet där man kan lösa ridhuskort eller betala per gång.

Foder 

Vår stallchef Anna har ett stort intresse för hästens foder vilket gett henne ett stipendium från KRAFFT. För att din häst ska må riktigt bra är det viktigt att veta vad den behöver få i sig. Hästarna utfodras därför aldrig på en höft eller av gammal vana. Förutom den dagliga kontrollen av samtliga hästar erbjuder vi alla våra kunder kontinuerlig rådgivning och uträkning av foderstat. Vi räknar individuella foderstater med hjälp av foderstatsprogrammet PC-Horse, ett vetenskapligt baserat program som samarbetar med SLU och används av de ledande hippologiska högskolorna och naturbruksgymnasierna. Med hjälp av foderstatsberäkningarna kan vi jämföra näringsinnehåll mellan olika kraft- och tillskottsfoder så att vi är säkra på att varje häst får i sig vad just de behöver.

I hyran ingår fodring fyra gånger per dag; hösilage (10,5 kg torrsubstans/dygn), havre (3 kg/dygn) och betfor.PC-Horse_sigill150.png

Pris

4 400 kr / månad utan mockning

5 200 kr / månad med mockning alla vardagar

 

Det går självklart att köpa till mockning, extra tillsyn, ridning, tömkörning med mera.

Vi reserverar oss för eventuella prisförändringar.

Copyright © Stall Absolute. Hemsida med Sitoo